21 Oktobra, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

FOTO: Obilježen Svjetski dan hidžaba u Busovači

FOTO: Obilježen Svjetski dan hidžaba u Busovači

U subotu, 10. februara 2024. godine, centralnom manifestacijom Muftijstva travničkog održanom u MIZ Busovača, obilježen je Svjetski dan hidžaba.

Nakon proučenog odlomka iz Kur’ana te riječi dobrodošlice koje je prisutnima uputila prof. Ensara Srebrenica, koordinatorica MIZ Busovača, prisutnima se obratila prof. Lejla Bešo-Haskić, koordinatorica Muftijstva travničkog, uputivši iskrene čestitke i riječi podrške ženama koje nose hidžab.

Edukativno i inspirativno predavanje, koje nikog nije ostavilo ravnodušnim, održala je mr. Šuhra Terzić, koordinatorica Muftijstva bihaćkog, podsjetivši prisutne hanume na obavezu nošenja hidžaba te nagradu koju će imati, osvrnuvši se na prepreke i poteškoće koje imaju na tom putu.

Ovo veče su, učenjem ilahija i kraćim prigodnim programom, upotpunile članice hora “Selsebil” i učenice Elči Ibrahim-pašine medrese, koje su nas podsjetile i na načine nošenja hidžaba u BiH u različitim vremenskim periodima.

Na manifestaciji su uručene 43 diplome ženama MIZ Busovača, koje su u prethodnom periodu završile kur’ansko pismo, te zahvalnice mualimama koje su ih učile.

Ljepotu hidžaba su nam pokazale i članice Odjela za brak i porodicu MIZ Busovača održavši reviju hidžaba butika “Elif” u kojoj su svi prisutni zaista uživali.

Program su moderirale dvije mlade voditeljice: Amela Redžić i Džemila Pajić.

Redakcija portala Busovacki.ba