18 Oktobra, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Osnovna škola Kaćuni raspisuje javni oglas za prijem u radni odnos na neodređeno i određeno vrijeme

Osnovna škola Kaćuni raspisuje javni oglas za prijem u radni odnos na neodređeno i određeno vrijeme

Na osnovu člana 57. Zakona o osnovnoj školi («Službene novine SBK» broj 11/01 i 17/04.), člana 3 Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Srednjobosanskom kantonu („Sl. novine SBK“, broj 7/19), člana 4 Pravilnika o postupku prijema u radni odnos u Osnovnoj školi Kaćuni, Odluke Upravnog odbora i saglasnosti Ministarstva obrazovanja nauke, mladih, kulture i sporta SBK, R A S P I S U J E se

JAVNI OGLAS

ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

I na neodređeno vrijeme

  1. Nastavnik historije                                                1 izvršilac         puna norma
  2. Nastavnik biologije 1 izvršilac                             14        časova
  3. Ložač                                                                   1 izvršilac    puno radno vrijeme

II na određeno vrijeme do 30.06.2025.godine

  1. Nastavnik razredne nastave 4 izvršioca               puna norma
  2. Nastavnik fizike 1 izvršilac                 5       časova
  3. Nastavnik informatike 1 izvršilac                 9       časova
  4. Nastavnik turskog jezika 1 izvršilac                10      časova
  5. Nastavnik bosanskog jezika         1 izvršilac                 5       časova
  6. Nastavnik matematike 1 izvršilac                8       časova
  7. Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture           1 izvršilac                4           časa
  8. Nastavnik demokratije i ljudskih prava 1 izvršilac                5       časova
  9. Nastavnik engleskog jezike             1 izvršilac                 5       časova
  10. Radnik na održavanju higijene 1 izvršilac            4 sata dnevno
  11. Radnik na održavanju higijene             1 izvršilac            3 sata dnevno

III na određeno vrijeme do povratka zaposlenika sa bolovanja, a najduže do 30.06.2025.

  1. Nastavnik njemačkog jezika 1 izvršilac            puna norma
  2. Nastavnik fizike 1 izvršilac             6      časova
  3. Nastavnik tehničke kulture 1 izvršilac             6      časova
  4. Nastavnik razredne nastave 1 izvršilac            puna norma

IV na određeno vrijeme do povratka zaposlenika sa pozicije pomoćnika direktora, a najduže do 30.06.2025.

  1. Nastavnik razredne nastave 1 izvršilac             puna norma

Za radna mjesta od I (1 i 2), II-IVkandidati trebaju da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o osnovnoj školi (”Sl. novine SBK”, broj: 11/01, 17/04,Nastavnim planom i programom za osnovne škole, Izmjenama i dopunama nastavnih planova i programa za devetogodišnje osnovne škole koje nastavu realizuju na bosanskom jeziku u SBK broj 01-34-76/2021, sa odgovarajućim stepenom stručne spreme  viša VI/1, visoka stručna sprema VSS/1, te završen prvi ciklus sa najmanje 240 ECTS bodova.

Za Ukoliko lice nije završilo nastavnički fakultet mora imati i dopunsko pedagoško – psihološko i metodičko obrazovanje stečeno na fakultetu koji obrazuje nastavnike. Kao odgovarajući prihvataju se i ekvivalentni i sinonimni akademski nazivi zvanja sa odgovarajućom kompetencijom.

Uz bolonjeske diplome obavezno se prilaže i dodatak diploma (saplement), a za magistre, diplome i dodaci za oba ciklusa, sa kontinuitetom u struci.

Za radno mjesto I (3) ložač V ili III stepen – VK ili KV (srednja strukovna škola metalske struke) ili mašinske struke, stručnog zanimanja instalater centralnog grijanja sa Uvjerenjem o stručnoj osposobljenosti za rukovanje toplovodnim i vrelovodnim kotlovskim postrojenjem na čvrsto gorivo.

  1. Kandidati trebaju obvezno dostaviti:
  1. prijavu koja sadrži sljedeće elemente:ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona/mobitela,e-mail adresu, naziv radnog mjesta na koji se prijavljuje. Prijava mora biti svojeručno potpisana.
  2. biografija, svojeručno potpisana,
  3. izvod iz matične knjige rođenih (ne stariji od 6 mjeseci ili izvod bez ograničenja roka),
  4. uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),
  5. diplomu o završenoj odgovarajućoj stručnoj spremi,
  6. potvrdu o položenom stručnom ispitu, ako ima položen stručni ispit

Uz prijavu na oglas, kandidati su dužni priložiti isprave i dokaze u originalu ili ovjerenoj kopiji koja ne može biti starija od 6 mjeseci.

  1. Prioritet kod zapošljavanja imaju kandidati koji su proglašeni tehnološkim viškom u školama SBK i kandidati sa nepotpunom nastavnom normom sa statusom na neodređeno vrijeme u školama SBK, u skladu sa odredbama Kolektivnog ugovora.
  • Prednost pri zapošljavanju, pod jednakim uslovima, imaju kandidati koji ostvaruju prava u skladu sa Zakonom o pravima boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica, uz obavezu pozivanja na poseban zakon.

Prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima kandidati dokazuju dostavljanjem sljedećeg dokaza:

– Rješenje/uvjerenje nadležnog organa o priznavanju svojstva demobiliziranog branioca, člana porodice demobiliziranog branioca, svojstva djeteta šehida – poginulog branioca, umrlog ratnog vojnog invalida, ili umrlog dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja.

  1. Razmatrat će se samo one prijave kandidata prijavljenih na oglas koje su podnesene pravovremeno i koje su potpune, te koji ispunjavaju formalne uslove iz oglasa.
  2. Komisija za provođenje javnog oglasa obavijestit će kandidate čija dokumentacija nije potpuna putem stranice Škole https://oskacuni.com
  1. Kandidati koji ispunjavaju uvjete oglasa obavezni su pristupiti testiranju (pismeni ispit) dana 17.10.2024.godine u 12:00 sati. Kandidati koji polože pismeni dio ispita pristupit će usmenom dijelu ispita dana 18.10.2024.godine u 10:00 sati. Kandidati koji ne pristupe testiranju u zakazano vrijeme, smatrat će se da su odustali od prijave na javni oglas.
  • Pismeni dio ispita polaže se u vidu testa. Pitanja iz pismenog dijela ispita odnose se na opće znanje kandidata, znanje iz djelatnosti odgoja i obrazovanja i znanje iz oblasti radnog mjesta na koje se kandidat prijavio. Kandidati koji polože pismeni dio ispita polažu i usmeni dio ispita (intervju).

VIIIIzabrani kandidati obavezni su prije stupanja na posao dostaviti ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti za rad u obrazovanju, uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 mjeseci).

  1. Obavijest o Javnom oglasu se objavljuje u dnevnim novinama, a puni tekst javnog oglasa na stranici škole https://oskacuni.com/te se dostavlja Službi za zapošljavanje SBK koja isti objavljuje na svojim mrežnim stranicama

XDodatne obavijesti u vezi oglasa mogu se dobiti putem e-mail  škole: os.kacuni@gmail.com ili na  kontakt telefon 030 – 590 -143 (sekretar škole)

Prijava na oglas podnosi se komisiji na adresu: Osnovna škola Kaćuni, Kaćuni bb 72264 Kaćuni u zatvorenoj koverti, s naznakom NE OTVARATI – PRIJAVA NA JAVNI OGLAS

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Javni oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

D I R E K T O R – Đenan Hodžić, prof.

Redakcija portala Busovacki.ba