1 Decembra, 2022

Busovacki.ba

Busovacki.ba – NAŠA BUSOVAČA!

Hyundai premijera na Igmanu: Sedam novih modela i stiže ih još

Danas je Hyundai na prezentaciji za medije pokazao nešto čime se rijetko koji automobilski brend može pohvaliti, predstavljeno je sedam novih modela i to i10, i20, porodica i30, Kona, Elantra, Tucson i Santa Fe. Pored izložbenih modela i10, i30, i30 Fastback mild hybrid, Kona hybrid i Elantre, Hyundai je organizovao i testne vožnje modela Santa Fe, dvije različite verzije modela Tucson, i20 i Kona.

To nije sve, Hyundai ponuda SUV i crossover modela će biti bogatija za još jednog člana, pored modela Santa Fe, Tucsona i Kona, na ljeto dolazi Hyundai Bayon. Razvijen je posebno za evropsko tržište, a tehnološku osnovu dijeli s modelom i20. Jedna zanimljivost vezana za ovaj model jeste kako je prtljažni prostor Bayona od 411 litara veći od onog u Koni, koja ima zapreminu od 361 litra. Hyundai Bayon će definitivno poput Kone biti još jedan miljenik onih koji prate trendove.

Pored novih Hyundai automobila s konvencionalnim motorima, Kona ima svoje dvije elektrificirane verzije – hybrid i električno vozilo, dok Tucson i Santa Fe imaju hybrid i plug-in hybrid verzije. Za sada su u Bosni i Hercegovini u ponudi Kona hybrid, mild Hybrid, električna Kona i Tucson hybrid.

Također, Hyundai je krenuo snažno u razvoj svog sportskog N brenda pa tako sada i na našem tržištu imamo N verzije modela i20 N, i30 N (hatchback i fastback), Kona N, te Elantra N. Kupci u BiH će moći uskoro naručiti ova vozila, baš kao i IONIQ 5 električni model koji zvanično još nije predstavljen u našem regionu.

Foto: E. Z./Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba

Ovom prilikom PR managerica kompanije Hyundai Auto BH Amra Makan izjavila je: “Hyundaijev tehnološki razvoj, slika mobilnosti u budućnosti je nešto što prevazilazi našu maštu i naša očekivanja, pa tako sa sigurnošću možemo reći da će trenutna Hyundaijeva ponuda novih modela zadovoljiti potrebe i ukus najzahtjevnijih. Hyundai Auto BH, kada je riječ o zvaničnoj prodaji, naravno najviše očekuje od Hyundai Tucsona, modela koji je neprikosnoveni vladar SUV C segmenta u BiH već četiri godine u nizu, ali svakako ništa manje ne očekujemo ni od ostalih modela poput i20, i30, Kone i Elantre.”

Piše : Klix.ba