30 Novembra, 2022

Busovacki.ba

Busovacki.ba – NAŠA BUSOVAČA!

MIZ Busovača: U petak sergija za našeg Tarika Juhića u svim našim džamijama

Priča o Tariku Juhiću obišla je cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i dijasporu. Kroz ovu humanitarnu akciju sve vjere i nacije su se ujedinile da pokažu svoju ljepšu i humaniju stranu. Još jedan test iz ljudskosti je pred nama.

Prema uputstvu Glavnog imama, dr. hfz. Adnana Srebrenice, sutra će u svim džamijama na području MIZ Busovača, nakon džume-namaza, biti organizovana sergija za pomoć u liječenju Tarika Juhića.

Podsjećamo, Tarik Juhić iz Bosne i Hercegovine preselio se u Boise Idaho sa 22 godine da živi i zasnuje porodicu sa suprugom Adelisom Juhić. Sada imaju dva prekrasna dječaka Zejda (4 godine) i Ahmeda (1 godina). Nakon godinu dana njihovog braka, Tariku je dijagnosticiran tumor na glioblastomskom stadiju 4 u lijevom frontalnom režnju i već tri godine prolazi kroz tretmane pokušavajući pronaći lijek koji će mu produžiti život sa porodicom u Boiseu.

12. septembra 2021. godine Tarik je dobio napad koji ga je hospitalizirao i ostavio njegovu porodicu u Boiseu i Bosni potpuno uništenom jer su mu ljekari rekli da nema još puno vremena jer se tumor širi brže nego obično po cijelom režnju. Rak se proširio kroz njegov mozak i centralni režanj, nažalost brže od onoga što su liječnici očekivali u ovom trenutku.

Ljekari odbijaju da ga ponovo operišu. Potrošio je više od 50.000 dolara na operaciju u Sjevernoj Karolini od strane vrhunskog liječnika moždanog hirurga Allena Freedmana u novembru 2020. Ima još jednu -NAJNOVIJU mogućnost da potraži liječenje u Houstonu u Teksasu na klinici Burzynski, ali problem je u tome što ova klinika prihvaća bilo koje vrstu liječenja samo direktnim plaćanjem i liječenjem Tarikove vrste tumora. Liječenje i lijekovi iznosit će do 25.000 dolara mjesečno plus putni troškovi od Idaha do Teksasa.