30 Novembra, 2022

Busovacki.ba

Busovacki.ba – NAŠA BUSOVAČA!

Pucao iz gasnog pištolja na policajce koji su došli na intervenciju

Pripadnici žandarmerije uhapsili muškarca

Muškarac M.H., iz  Bosanskog Šamca, uhapšen je u petak, oko 23:30 sati, nakon što je u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri hica iz gasnog pištolja, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Pripadnici žandarmerije ostali su prisebni i nisu uzvratili pucnjavom u trenutku kada je M.H. upotrijebio gasni pištolj.

Kako je navedeno u policijskom saopštenju, Policijskoj stanici Bosanski Šamac, 22. oktobra, oko 19:30 sati, obratila se osoba sa inicijalima A.V. i ona je tom prilikom prijavila M.H. da ju je verbalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini zgrade Policijske stanice Bosanski Šamac fizički nasrnuo na njenog brata i tom prilikom mu nanio povrede po ruci i abdomenu.

Policija je odmah reagovala i stigla u dvorište kuće M.H. Na poziv policije on je odbio da izađe i nije želio bilo kakvu saradnju s policijom. S obzirom na to da su bili ispunjeni zakonski uslovi, pripadnici žandarmerije su ušli u kuću i tom prilikom M.H. je u pravcu policije ispalio najmanje tri hica iz gasnog pištolja. Nakon toga on je uhapšen.

Oduzeto oružje

Pretresom kuće i pomoćnih objekata pronađeni su i privremeno oduzeti dva gasna pištolja, određena količina municije, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, te oko 33 grama marihuane, navedeno je u policijskom saopštenju.

 Nakon kriminalističke obrade, M.H. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilničko ponašanje i sprečavanje službenog lica u izvršavanju službene radnje, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Preuzeto: Avaz.ba