20 Oktobra, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Uplatila 120 KM da joj uradi seminarski rad – on je blokirao

Neobična prevara desila se u Sarajevu, javlja nam studentica koja je htjela ostati anonimna. Naime, nakon što je, zajedno sa još nekoliko kolega, stupila u kontakt sa izvjesnim Amarom, na facebooku poznatijem kao “Seminarski radovi”, te dogovorila i uplatila izradu seminarskog rada po cijeni od 120 KM, Amar je blokirao i više se nije javio.

Nažalost, isti scenarij ponovio je i ostatku studenata koji su nasjeli na obećanje o brzom i kvalitetnom seminarskom radu. Naša čitateljka, dodaje, se obratila portalu Crna-Hronika samo kako bi upozorila druge studente da ne nasjednu na lažna obećanja ovog prevaranta, jer osim izgubljenog novca, izgubljeno je i dragocjeno vrijeme za izradu novog rada, a evidentno je da upravo zbog kratkih rokova i suviše obaveza, studenti, nažalost, često pribjegavaju nepouzdanim naručivanjima radova.

“Želim samo da skrenem pažnju svima koji nemaju drugi izbor. Koji su puni obaveza i ne mogu od posla da sami urade seminarske radove pa su prinuđeni da kontaktiraju ovakve stranice sličnog sadržaja. Osjećam se prevareno i loše jer je jako ružno u današnje vrijeme da se ovako radi. Razmišljamo sve da prijavimo nadležnim organima” – izjavila je ogorčena Sarajka (identit poznat redakciji portala)

Pogledajte dio razgovora sa izvjesnim Amarom koji za izradu seminarskih radova uzima 120KM.

Izvor: Crna-hronika.info