18 Oktobra, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

U Travniku organiziran seminar za imame i dodijeljenja priznanja i nagrade za najuspješnije muallime

U Travniku organiziran seminar za imame i dodijeljenja priznanja i nagrade za najuspješnije muallime

Danas je u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Travniku u organizaciji Muftijstva travničkog održan seminar za imame pod nazivom “Unaprjeđenje mektepske pouke”.

Izlagači na seminaru su bili mr. Ahmed Čolić, asistent na Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu koji je izlagao na temu “Rad u kombinovanim grupama u mektebu” i prof. dr. dr. Enes Svraka voditelj Odjela za mekteb i mlade pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH čije je izlaganje bilo na temu “Stručno usavršavanje muallima”.

U drugom dijelu seminara prisutnim imamima obratio se muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. Potom su uručena priznanja i nagrade dobitnicima nagrade “Kasim-ef. Mašić” za najuspješnijeg mualima na području Muftijstva travničkog u 2023/24. mektebskoj godini. 

Priznaje i nagradu za prvo mjesto osvojio je hfz. Almir-ef. Duranović, imam, hatib i muallim u džematu Baš džamije, MIZ Donji Vakuf. Drugo mjesto osvojio je hfz. dr. Adnan-ef. Srebrenica, glavni imam MIZ Busovača te imam, hatib i muallim i džematu Busovača. Treće mjesto pripalo je Ilhan-ef. Šabiću, imamu hatibu i muallimu u džematu Vlasinje, MIZ Jajce.

Izvor: Muftiluk-tr.ba