20 Oktobra, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Učenici iz Njemačke (Bon) u posjeti Osnovnoj školi Kaćuni i MSŠ Busovača

Učenici iz Njemačke (Bon) u posjeti Osnovnoj školi Kaćuni i MSŠ Busovača

Učenici iz Njemačke (Bon) u posjeti Osnovnoj školi Kaćuni i MSŠ Busovača.

Tokom jučerašnjeg zajedničkog izleta u Mostaru učenici su imali priliku da se druže i upoznaju i tom prilikom primijene svoja jezička znanja. Naši učenici su bili fenomenalni domaćini te pokazali da jezik nije prepreka u sticanju novih prijateljstava. Odlično su komunicirali na engleskom i njemačkom jeziku.

Slijedi nastavak druženja tako što će u nedelju učenici iz Njemačke doći u porodice naših učenika i provesti tri dana. U Busovači će imati priliku upoznati obrazovne, sportske i kulturne segmente svojih vršnjaka.

Inicijator i nosilac ovog projekta bio je gospodin Mujo Koluh, Busovljak koji radi kao profesor u Bonu.

U svom obraćanju prisutnima, Đenan Hodžić, direktor Osnovne škole Kaćuni, zahvalio se predstavnicima partnerske škole “Bertolt-Brecht-Gesamtschule” iz Bona i profesoru Muji Koluhu na posjeti te prilici koju su, ovom posjetom, pružili učenicima naše škole.

Zahvaljujući roditeljima članova Hej radionice, na čelu s voditeljicama radionice Emirom Mutić-Halilović i Mersihom Šabanović, naši gosti su uživali i u zakusci pripremljenoj u znak dobrodošlice i zahvalnosti za dobročinstvo koje ovo udruženje već duže vrijeme, kroz razne projekte, čini za njihovu djecu.

Redakcija portala Busovacki.ba