29 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Četiri nastupa koja ne smijete propustiti na Mostar Summer Festu

Iščekivanje se primaklo kraju i još nas sasvim malo dijeli do otvaranja festivalskih kapija ovogodišnjeg Mostar Summer Festa. Programska shema izvođača je raznolika, a organizatori su se potrudili da muzički apetit svakog posjetitelja bude zadovoljen.

Bilo da ste za tvrđi gitarski zvuk ili za moderan hip hop, na Mostar Summer Festu ćete utažiti svoje žedno uho, a mi vam donosimo četiri nastupa koja nikako ne smijete propustiti.

Galija: Poznati po fantastičnim nastupima i s preko četrdeset godina karijere, Nišlije su bend koji je favorit na svakom festivalu u regiji. Na Mostar Summer Fest dolaze premijerno, a na festivalu ćemo imati priliku da čujemo sve one bezvremenske hitove: Noć, Da me nisi, Još uvek sanjam, Kada me pogledaš, Na tvojim usnama, Kotor, Digni ruke…

Cunami Flo: Ovaj sarajevski reper osvojio je Bosnu i Hercegovinu i regiju gotovo na prepad. I to za svega par godina. Hitovi mu na youtubeu broje milijunske preglede, a himna Klizim po mahali obara sve rekorde s više od deset milijuna pregleda. Beskompromisan i energičan, britkog jezika i jedinstvenog flowa, Cunami Flo je trenutno najvruća regionalna rap zvijezda.

Brkovi: Frontmen Brkova Shamso 69 rođeni je Mostarac, koji uvijek u svom rodnom gradu napravi koncert za pamćenje. Vjerojatno najveći bend koji je nastao u regiji u zadnjih petnaest godina, Brkovi iza sebe imaju 7 studijskih albuma, jednu kompilaciju i stotine rasprodanih koncerata, te jednu posebnost: jedini su koji su u svom zvuku spojili turbofolk i punkrock, a da to stvarno funkcionira i ima smisla.

Vojko V: Prošao je Dječake i Kišu metaka, pa zaplovio u solo vodama. I to kako. Hitovima Ne može, Kako to, Pasta Italiana, Zovi čovika i drugima, regiju je osvojio dok si rekao keks. Najtalentiraniji hrvatski reper nema problema s bilo kojom metrikom, a stil mu je toliko jak da njegov rap može iznijeti i Tončija Huljića na huljofonu. A tek je uživo fenomenalan.

Mostar Summer Fest će se održati 2., 3. i 4. septembra, a ulazak je prvog dana festivala (četvrtak 2.9.) slobodan za sve. Na festivalu će nastupiti Galija, S.A.R.S., Hladno pivo, Brkovi, Vojko V, TBF, Edo Maajka, Cunami Flo i mnogi drugi.

Festivalske ulaznice po cijeni od 35 KM već su u prodaji, a od danas su dostupne i jednodnevne ulaznice po cijeni od 20 KM. Podsjećamo kako na dane festivala neće biti moguće kupiti festivalsku ulaznicu, a cijena jednodnevnih ulaznica će biti 25 KM.

Zgrabi svoju festivalsku ulaznicu kao najpovoljniju opciju i uštedi 30 posto! Ulaznice se mogu kupiti online preko sistema kupikartu.ba ili direktno na info pultu Mepas Malla u Mostaru. Festivalska ulaznica vrijedi za petak 3. septembar i subotu 4. septembar dok je u četvrtak 2. septembar prvi dan festivala ulaz slobodan za sve.

Preuzeto: klix.ba (17/08/2021)