29 Novembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Još jedno odjeljenje učenika travničke Medrese poklonili Umru razredniku i doveli ga do suza

Još jedno odjeljenje učenika travničke Medrese poklonili Umru razredniku i doveli ga do suza

Nakon što su prije sedam dana učenici IV-A razreda Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku svom razredniku, mr. Ahmedu Omerdiću, priredili iznenađenje u vidu plaćenog odlaska na Umru, danas su njihove kolege iz 4-B razreda svom razredniku prof. Huseinu Tutiću u holu Medrese upriličili isto iznenađenje. Razrednik nije mogao zaustaviti emocije, a u nastavku Vam donosimo tekst učenika.

”Poštovani,
Vezano za tekst na vašoj stranici, ovo je tekst koji je razredniku uručen:

“Dragi naš razredniče,
znajte da cijenimo Vaš trud koji ste uložili u nas i za to Vam se zahvaljujemo. Lekcije kojima ste nas učili nisu bile samo školske, već i životne.
U nastavku Vas želimo opisati onako kako smo Vas mi doživjeli gledajući našim očima. Vi ste jedna vesela i duhovita osoba, a u isto vrijeme odgovorna i spremna na ozbiljnost.
Dinamičnost, kreativnost, energičnost, pravednost, iskrenost, direktnost su neke od vrlina koje Vas krase.
Falit će nam Vaša borba za nas i za naš što bolji rezultat. Falit će nam Vaše šale, briga za što manje izostanaka, oni česti pozivi roditeljima za mali problemčić, analiziranja u čemu smo uspjeli, odlasci i dolasci na razgovor na vašu inicijativu, dolazak nedjeljom u internat na vrijeme i još mnogo toga…
Molimo Uzvišenog da nagradi Vaš trud na onom svijetu, a za ovaj se ne sikirajte jer Vas 4-B, 256. generacije čuva u dovama. Nadamo se da ćemo Vam ostati zapamćeni po dobrom.
U znak zahvalnosti za ovaj divan period života proveden s vama osjećamo dužnost a i vama dajemo dužnost da vidite gdje su Mekka i Medina. Iz tog razloga sjetite nas se na najljepšem mjestu. Želimo Vam da spoznate ljepotu i čistoću tog mjesta, tokom obavljanja umre.
Allah Mubarek Olsun.

4-B, 256. generacija Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku.” zaključili su učenici koji su danas svom razredniku priredili dan koji nikada neće zaboraviti.

Želimo napomenuti da je ovo nezapamćeno u medresama da jedna generacija pošalje dvojicu razrednika na umru.

Redakcija portala Busovacki.ba/Agencija Dan