21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Predstava “Kakva ti je žena, takav ti je život” zatvorila festival kulture u Busovači

Komedijom “Kakva ti je žena, takav ti je život” koja je večeras izvedena u sali škole u Busovači zatvoren je 2. međunarodni festival kulture u Busovači koji je okupio više hiljada posjetilaca u sklopu petodnevnog programa.

Veoma bogato drugo izdanje festivala kulture u Busovači večeras je završeno komedijom u izvedbi Dragana Marinkovića Mace, koji je na jedinstven način predstavio život muškarca i žene što je stalo u nekih 90-ak minuta smijeha.

Večerašnja predstava bila je i posljednja u sklopu petodnevnog programskog sadržaja koji je počeo premijernom projekcijom filma “Amanet” koji će uskoro biti prikazan i u bh. kinima, a nastavljen je predstavama za djecu, tinejdžere i odrasle s gostima i iz Beograda.

Direktor festivala Mirza Begović zahvalio se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, a otkrio je da su prije nekoliko dana dogovoreni i određeni programski sadržaji za treće izdanje festivala kulture u Busovači koji će biti održan naredne godine.

Ovaj festival predstavljao je samo nastavak kontinuiranog rada udruženja “Amfiteatar”, koje je u proteklom periodu uz podršku vlasti izgradilo amfiteatar na otvorenom, uradilo nekoliko predstava u saradnji sa “Studio Teatrom”, ali su i snimili film. Ono najvrijednije od svega u priči Amfiteatra i Studio Teatra je otkrivanje mladih talenata, glumaca, koji su u proteklom periodu imali nekoliko predstava i filmova, a svoje aktivnosti planiraju provoditi i u narednom periodu.

Aplauzom i druženjem uz Romantic bend i zakusku spuštena je zavjesa na 2. izdanje regionalnog festivala kulture.

Izvor: Klix.ba