26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Jusuf Nurkić nagovijestio odlazak iz Portlanda

Portland je ispao u prvoj rundi play-offa NBA lige, a centar Jusuf Nurkić je na konferenciji za medije nakon meča otkrio kako bi utakmica protiv Denvera mogla biti njegova posljednja u dresu Blazersa.

Na početku intervjua Nurkić je istakao kako mu je bila čast igrati sa Damianom Lillardom.

“Ne znam hoću li više ikada igrati s igračem kao što je on”, rekao je Nurkić i već na taj način zabrinuo brojne navijače Portlanda.

Nurkić je bio razočaran što je ekipa u posljednjih pet godina čak četiri puta ispala u prvom krugu play-offa.

“Ne znam zašto ispadamo stalno rano. Nikada nisam bio onaj koji će nekoga kriviti za poraze. Denver je bio bolji, ima odličnu sezonu i zasluženo je prošao dalje”, rekao je Nurkić a potom odgovorio na pitanje da li će ostati u Portlandu.

Nurkiću je istekao ugovor, a iduća sezona mu je negarantovana, što znači da bi bez problema mogao promijeniti sredinu ukoliko ne postigne dogovor Portlandom do 3. augusta.

“Ne znam da li ću više igrati za Portland. To je sada u rukama mog menadžera Richa Paula. Vidjet ćemo šta će se desiti. Sada ću malo odmoriti od košarke i vidjeti šta će biti moji naredni koraci”, rekao je vidno razočarani Nurkić.

Bosanskohercegovački centar je član Portlanda od 2017. godine, a u 216 utakmica u dresu Blazersa prosječno je bilježio 14,5 poena uz 9,6 skokova i 2,8 asistencija.