16 Aprila, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Jusuf Nurkić se nakon više od mjesec pauze vratio na NBA parkete

Jusuf Nurkić se nakon više od mjesec pauze vratio na NBA parkete

Jusuf Nurkić vratio se na parkete NBA lige. Najbolji bosanskohercegovački košarkaš pauzirao je više od mjesec, preciznije od 1. februara.

No, povratak startnog centra nije pomogao Portland Trail Blazersima da izbjegnu poraz. Boston Celticsi su slavili sa uvjerljivih 115:93.

Naš centar je za 17 minuta kao starter upisao pet poena (šut iz igre 6/2, od toga trojke 3/0) uz šest skokova i dvije asistencije.

Pobjedničku ekipu predvodio je Jayson Tatum sa 30 koševa (šest trojki)

Tatumova 36. utakmica ove sezone sa najmanje 30 koševa pomogla je Celticsima da izbjegnu prvi niz od četiri poraza zaredom. Derrick White dodao je 21 poen i pet asistencija. Al Horford završio je sa 17 poena, šest skokova i pet asistencija.

Damian Lillard zabio je 27 koševa i imao osam asistencija za Blazerse. Portlandu je ovo bio 20. poraz u 34 gostovanja u sezoni. Jerami Grant dodao je 13 poena.

U sriji od šest uzastopnih godtovanja, Portland je trenutno na omjeru od 2/2.

Sa ukupnim omjerom od 31/35, Blazersi su trenutno na 12. mjestu Zapadne konferencije najjače svjetske košarkaške lige.

Boston je drugi na Istoku sa 46/21. Ispred su samo Milwaukee Bucksi sa 47/18.

Podsjetimo, Nurkić je početkom februara napustio utakmicu NBA lige protiv Washington Wizardsa zbog istegnuća potkoljenice.

Magnetna rezonansa je pokazala da je problem startnog centra Blazersa dovoljno ozbiljan da zahtijeva dodatno vrijeme za oporavak.

Nurkić je do povrede odigrao 45 utakmica ove sezone. Imao je prosjek od 13,8 poena uz 39 posto šuta za tri poena. Bilježio je i 9,4 skoka i 2,9 asistencija.

Preuzeto: Raport.ba