21 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Košarkaška reprezentacija BiH pobjedila Francusku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je fenomenalan trijumf nad moćnom Francuskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a nakon toga uslijedilo je veliko slavlje u Skenderiji.

Više od 5.000 navijača priredilo je nevjerovatnu atmosferu u dvorani Mirza Delibašić od samog starta utakmice. Sve je “mirisalo” na lijepu noć za bh. košarkaše, a oni su to napravili priredivši veliku senzaciju.

Navijači su nosili košarkaše do pobjede i srdačno su ih bodrili kroz regularni dio meča i dva produžetka.

Po okončanju utakmice uslijedilo je zasluženo slavlje košarkaša i navijača u grotlu Skenderije. Navijači su bili oduševljeni hrabrom igrom naših izabranika.

U Skenderiji je bilo i suza radosnica nakon čudesne pobjede. Legendarni Gordan Firić nije mogao zaustaviti suze tokom slavlja.

Nema sumnje da će ovaj trijumf podići atmosferu u reprezentaciji nakon poraza u Crnoj Gori i biti odlična uvertira za predstojeći Eurobasket na kojem ćemo igrati protiv najvećih svjetskih selekcija. Večeras smo dokazali da i to možemo.

Pobjedom je naša selekcija zadržala šanse da se ipak nađe naredne godine na Svjetskom prvenstvu. Trenutno smo na omjeru 4:4, što je dovoljno za diobu četvrte pozicije u grupi. Prve tri će otići na Mundobasket.

Izvor: Klix.ba