1 Decembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Navijači pristižu u Zenicu, ali atmosfera daleko od “ludnice”

Navijači pristižu u Zenicu, ali atmosfera daleko od "ludnice"

Zmajevi večeras nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici dočekuje reprezentaciju Lihtenštajn u 5. kolu grupe J.

Zmajevi su već nakon četiri kola doveli u pitanje direktan plasman na EURO nakon što su osvojili samo tri boda (savladali Island, izgubili od Slovačke, Portugala i Luksemburga). Uslijedila je smjena trenera, a Faruka Hadžibegića naslijedio je Mehod Kodro.

Mostarac vjeruje da može bh. tim odvesti direktno na EP, ali je jasno da ne ovisimo sami o sebi.

Hadžibegićev loš start otežat će posao Kodri, a mogao bi se odraziti i na posjetu u duelu sa Lihtenštajnom. Istina, na posjetu bi mogla utjecati i činjenica da nam u goste dolazi autsajder grupe. Ali daleko od toga da će tribine biti prazne.

Nekoliko sati pred utakmicu na ulicama oko stadiona može se naslutiti da će Zmajevi večeras gostovati na Bilinom polju. Navijači iz svih dijelova BiH stižu u “čelični grad”, izvjesno da će Edin Džeko i društvo imati podršku s tribina. No, daleko je to od “ludnice” i atmosfere kakva je nekad vladala kada bi u ovom gradu igrali Zmajevi.

Ulice oko stadiona “stidljivo” su “okićene” navijačkim rekvizitima, a rijetki su kafići iz kojih se čuju navijačke pjesme…

Nije velika potražnja ni za ulaznicama, koje se od preprodavača mogu kupiti po cijenama koje su bile i u redovnoj prodaji.

Izvor: Faktor.ba