24 Septembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Vahid Halilhodžić: To je naša BiH!

Već dugi niz godina bh. reprezentacije i klubovi jedini nam prirede trenutke u kojima se istinski možemo radovati, jer malo ih je u drugim oblastima života. Nekada su to činili nogometaši, nedavno košarkašice reprezentacije BiH, a prije nekoliko dana i borbeni igrači Veleža, koji su iz nastavka takmičenja u Konferencijskoj ligi izbacili slavni grčki AEK.

Pobjeda “Rođenih” obradovala je cijelu naciju i dijasporu, ne samo zbog značaja ovog takmičenja, sudbine kluba prognanog ispod Bijelog brijega, već i zbog činjenice da su veliku pobjedu zajedničkim snagama ostvarili i jednako joj se radovali Slaviša, Haris, Nemanja, Samir, Dejan, pa Dario, Brandao, s trenerima Feđom i Veselinom…

Izazvalo je to suze u očima i drhtaj u glasu slavnog Vahida Halilhodžića, koji je za naš list iz dalekog Maroka govorio o momcima koji su pokazali da se ispod istog grba i zastave, u jednom dresu, svaka utakmica lakše dobiva.

– To je mješavina svih nas što ima naša Bosna i Hercegovina. Samo tako, svi zajedno, naša domovina može opstati – poručio je Vaha.

I zaista, je li dan u kojem ćemo na sportskim, ali i političkim, ekonomskim i drugim terenima pobjeđivati i slaviti zajedno samo nedostižan san ili jedini način da se pobjedama uopće nadamo?

Izvor: Avaz.ba