21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

“Zlatni ljiljani” deklasirali Rusiju i osvojili Evropsko prvenstvo

Odbojkaši pobijedili Rusiju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je Evropsko prvenstvo. Sjajni odbojkaši su u finalu deklasirali najvećeg rivala Rusiju sa 3:0 , pol setovima je bilo 25:17, 28:26 i 27:25.

Naši odbojkaši su u prvom setu slavili bez većih problema, a u naredna dva je bilo neizvjesno. Naročito u 2. dionici, kada se igralo do 28. poena. Uzbuđenja nije manjkalo ni u trećem, ispostavit će se i posljednjem setu. Ponovo se igrao produženi set, a “Zlatni ljiljani” su pokazali iskustvo i mnogo više koncentracije u finišu seta, te su zasluženo došli do pobjede. 

Ovo je deseti put da “Zlatni ljiljani” budu prvaci Evrope, a danas su briljantnom partijom uvjerljivo savladali Rusiju. Naša selekcija je pored deset zlatnih medalja, osvojila jedno srebro i dvije bronze. 

Izabranici Ifeta Mahmutovića su na putu do trofeja izgubili samo jedan set, i to protiv Njemačke u polufinalu kada su slavili pobjedu od 3:1.

Za BiH su nastupili: Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić i Jasmin Brkić.

Izvor: Avaz.ba