26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Crveni križ Federacije BiH tokom aprila podijelio 2.150 paketa hrane i higijene

Crveni križ Federacije BiH je tokom mjeseca aprila podijelio 2.150 paketa hrane i higijene. Paketi su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu Federacije BiH, ali dijelom i izbjeglicama iz Ukrajine koje borave u našoj zemlji.

Najveći dio paketa osiguran je iz vlastitih sredstava Crvenog križa Federacije BiH, dok je preostali dio osiguran putem naših donatora – Crvenog polumjeseca Turske, Turske agencije za saradnju i kooridnaciju (TIKA) i Coca Cole.

“Crveni križ građanima u potrebi pomaže tokom cijele godine što kroz podjelu humanitarnih paketa to kroz javne kuhinje. Pomoć u ovom mjesecu bila je posebno značajna za nas zbog mjeseca Ramazana, ali i blagdana Uskrsa i Vaskrsa. Značajnu pažnju usmjerili smo i na izbjeglice u Ukrajini koje borave u našoj zemlji i tako ćemo i nastaviti”, poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Inače, svi paketi hrane i higijene distribuirani su preko kantonalnih i gradskih, odnosno, općinskih organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica.

“Crveni križ Federacije BiH će i dalje, u skladu sa svojom misijom i mandatom, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi”, saopćeno je iz ove organizacije.

Preuzeto: Klix.ba