1 Decembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Erdogan: Nastavili smo sa naporima u rješavanju političke zagušenosti u BiH

Erdogan: Nastavili smo sa naporima u rješavanju političke zagušenosti u BiH

Nastavili smo s naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini i ublažavanju napetosti u odnosima Kosova i Srbije, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka kabineta turske vlade.

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako je njegova zemlja nastavila s naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini i ublažavanju napetosti u odnosima Kosova i Srbije.

“Nastavili smo s naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini i ublažavanju napetosti u odnosima Kosova i Srbije”, rekao je Erdogan nakon sastanka kabineta turske vlade.

Govoreći o izazovima u oblasti ekonomije s kojim je njegova zemlja bila suočena u prošloj godini, Erdogan je kazao:

“Najozbiljniji problem nam je bila inflacija, koja je iznosila 64,27 posto na godišnjem nivou. U narednim mjesecima vidjet ćemo kako se ova stopa postepeno smanjuje”.

Kazao je kako će ove godine nastaviti svojim putem sa godišnjim prosječnim povećanjem zaposlenih od jednog miliona.

“Implementirat ćemo program zahvaljujući kojem ćemo inflaciju spustiit na 20 posto”, rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na dešavanja u Brazilu kazavši kako Turkiye osuđuje nasilje protiv brazilskog predsjednika Luiza Inasija Lule da Silve.

“Želim izraziti našu tugu i zabrinutost zbog nedavnog incidenta u Brazilu. Osuđujemo nasilje nad Lulom, koji je legitimno preuzeo predsjedništvo na izborima održanim u Brazilu”, rekao je Erdogan.

Preuzeto: Anadola Agency