21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

FZZZ: Javni poziv „Tražim poslodavca 2024“ biće otvoren od 13. do 15. maja

FZZZ: Javni poziv „Tražim poslodavca 2024“ biće otvoren od 13. do 15. maja

Federalni zavod za zapošljavanje obavještava fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH da će Javni poziv za učešće u mjeri „Tražim poslodavca 2024“, biti otvoren 13. 14. i 15. maja ove godine od 8 do 16 sati. Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2 na web portalu Zavoda u meniju Projekti, biće omogućeno od 16.5.2024. godine.

– Ova mjera podrazumijeva sufinansiranje zapošljavanja osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije objave Javnog poziva, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest  ili dvanaest mjeseci. Cilj ove mjere, koja je fokusirana na nezaposlene osobe, jeste da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost, te da se pojača njihova motivacija i aktivnost u traženju posla – saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Napominju da su fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva, odnosno do 5. maja. Poslodavci su u obavezi registrirati se najmanje dan prije podnošenja zahtjeva putem online obrasca TP2.

– Korisnici koji su se ranije registrirali ne moraju to ponovo činiti, ali preporučujemo da na vrijeme provjere da li je njihov profil aktivan te da li su svi uneseni podaci još uvijek aktuelni. U slučaju poteškoća prilikom registracije na web portal Zavoda upiti se mogu slati na mail adresu registracije@fzzz.ba – saopćeno je iz Zavoda.

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Redakcija portala Busovacki.ba