4 Marta, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Gužve na graničnim prijelazima BiH: Vozači informišite se na vrijeme

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju češće pauze.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) u funkciji su obje trake. Do 1. jula ostaju obustave saobraćaja u vremenu od 23 sata do 04:30 sati, uz povremena propuštanja vozila, ako se formiraju duže kolone.

Od 1. jula u vremenu od 20 sati do pet sati saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do šest sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Izvor: radiosarajevo.ba