21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Hifa-Oil organizovala Student Competition 2024.: Budućnost pripada mladima

Hifa-Oil organizovala Student Competition 2024.: Budućnost pripada mladima

Kompanija Hifa-Oil kroz svoje poslovanje i plan aktivnosti redovno uključuje mlade ljude kojima se poklanja posebna pažnja naročito u dijelu dodatnih prilika za obrazovanje i sticanje poslovnog iskustva od značaja za njihovu budućnost. Vodeći se idejom vlastite energentske tranzicije koja ima poseban značaj za kompaniju Hifa-Oil, donijeta je odluka da se studentima pruži prilika da iskažu svoju viziju i viđenje energetskih potreba i budućih promjena jedne kompanije koja posluje na tržištu BiH.

Takmičenje pod nazivom „Student Competition 2024.“ okupilo je najbolje studente ekonomskih fakulteta i fakulteta za dizajn širom Bosne i Hercegovine koji su povezani u grupe predano radili na ispunjavanju zadataka postavljenih pred njih ujedno se takmičeći za vrijednu nagradu. Kompanija Hifa-Oil poziv za prijave fakultetima je dostavila sredinom decembra prošle godine, a nakon zatvaranja prijava formirane su grupe studenata kojima je dat projektni zadatak i rok od 3 mjeseca za njegovu realizaciju.

„Naš motiv bio je povezati studente različitih fakulteta kroz ovo takmičenje i podstaći ih da zajedničkim radom i doprinosom ponude svoje najbolje viđenje trenutnog stanja tržišta kao i budućnosti prema kojoj idemo, mi kao kompanija, ali i cijela BiH. Energetska tranzicija je neminovnost kojoj možemo ići ususret ili kasniti za promjenama zato smo željeli studente informisati o našem poslovanju i novim prilikama koje se otvaraju na tržištu. Čestitamo svim grupama na odlično urađenom poslu i ozbiljno obavljenom zadatku i nadamo se da će pored nagrade ponijeti vrijedna znanja i biti bogatiji za jedno novo iskustvo značajno u njihovom budućem radu i studiju“, poručio je prof.dr. Venan Hadžiselimović, generalni direktor Hifa-Oil.

Pobjednici takmičenja Student Competiton 2024. predstavili su jedinstvenu ideju i viziju plana aktivnosti koje treba proći kompanija Hifa-Oil na svom energetskom putu tranzicije te su jednoglasnom odlukom žirija osvojili glavnu nagradu, novčani iznos u vrijednosti 4000 KM. Pobjedničku ekipu sačinjavali su Amila Dizdarević sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Emina Alagić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

„Drago nam je da smo se upoznale kroz ovo takmičenje i posebno što sam imala priliku upoznati vještine kolegice Emine koja dolazi s drugog fakulteta. Ovo je za nas nezaboravno iskustvo“, izjavila je studentica Amila Dizdarević.

„Rijetko kad imamo priliku da teorijski dio koji učimo na fakultetu možemo primjeniti u praksi i kroz ovaj projekt mogle smo upotrijebiti naša znanja. Snalaženje u timu, timski rad i soft skills koje smo naučili na fakultetu dodatno su nam pomogli. Nismo očekivale pobjedu, ali vjerovale smo u kvalitet našeg rada i ova pobjeda dala nam je vjetar u leđa da nastavimo sa radom i sve naučeno primjenimo dalje u karijeri i životu“, poručila je studentica Emina Alagić.

Drugo mjesto i novčani iznos 1000 KM osvojila je grupa koju su činili: Sara Ažman sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Edin Sarajlić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Hadžera Zukanović sa Fakulteta kompjuterskih nauka Univerziteta SSST i Jasmin Konjić sa Evropskog univerziteta Brčko.

Ostale grupe koje su učestvovale u finalnom događaju takmičenja također su nagrađene novčanim iznosima za uloženi trud.

Svi studenti su kroz takmičenje pokazali izuzetne vještine, sposobnost analitičkog razmišljanja, rada u timu, komunikacije i saradnje, kvaliteta izrade projekata i idejnih rješenja te kompanija Hifa-Oil čestita svim studentima na pokazanom znanju i umjeću, kao i fakultetima s kojih dolaze. Mladi ljudi u BiH zasigurno mogu parirati vršnjacima bilo gdje u svijetu i ponuditi inovativna i pametna rješenja za novi svijet i potrebe u bilo kojem segmentu što je pokazano i kroz ovo takmičenje.

Kompanija Hifa-Oil nastavit će i dalje pružati prilike mladim ljudima da pokažu svoje mogućnosti i da se i sami inspirišu pozitivnim pričama u njihovom okruženju kako bi ih podstakli da uvijek teže pronalasku rješenja problema i postizanju još boljih i kvalitetnijih rezultata na životnom i poslovnom planu.

Preuzeto: Hifaoil.ba