26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Na području Bihaća uhapšen Afganistanac zbog krijumčarenja ljudima

Na području grada Bihaća danas je pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora Službe za poslove sa strancima i pripadnika OSA-e i FMUP-a, uhapsili su državljanin Afganistana, jednog od najvećih krijumčara ljudima na zapadno balkanskoj ruti.

Već duži vremenski period, Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom je preduzimala sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska osobe koja je jedna od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadno balkanskoj ruti.

“Nakon završetka aktivnosti nadležnog tužilaštva, prema istom će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH”, naveli su.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH.

Preuzeto: klix.ba (19/08/2021)