29 Novembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Prihod od igara na sreću premašio 64 miliona KM

Igre na sreću za devet mjeseci ove godine ostvarila je prihod od 64.707.529 KM, što je rast od 33 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U Upravi očekuju da će nadmašiti zacrtane planove u ubiranju prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću i time doprinijeti punjenju budžeta, saopšteno je iz Uprave za igre na sreću.

Osim rekordnih prihoda, igre na sreću je, kako navode, kroz pojačan inspekcijski nadzor zabilježila značajne rezultate u suzbijanju ilegalnog priređivanja igara na sreću i u povećanju discipline u primjeni propisa u oblasti igara na sreću.

“Napredniji sistem kontrole priređivača i njihovog rada u zakonskim okvirima omogućiće i računarski sistem za nadzor, čije je uvezivanje u toku, a koji će omogućiti potpuni uvid u sve aspekte priređivanja igara na sreću, odnosno kontrolu uplata i isplata u ovoj oblasti”, naveli su u saopštenju.

Kada je riječ o uništavanju predmeta oduzetih prilikom inspekcijskog nadzora, a usljed počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, Komisija je uništila ukupno 288 predmeta korišćenih za nelegalno priređivanje igara na sreću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Busovacki.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na mail busovacki@gmail.com ili putem Facebooka i Instagrama, podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.