14 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

U jednom dijelu BiH snijeg je napadao skoro dva metra, najavljene nove padavine

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -7 stupnjeva, Ivan Sedlo -4, Sokolac -3, Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo -1, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0, Banja Luka, Bihać i Doboj 1, Mostar i Široki Brijeg 4, Stolac 5 te Neum i Trebinje 6 stupnjeva Celzijusa.

Visina snijega u 07 sati (cm): Bjelašnica 187; Ivan Sedlo 45; Bihać, Sarajevo-Bjelave, Sokolac 37; Livno 31; Busovača 25; Bugojno 27; Gradačac 25; Mrkonjić Grad 21; Zenica 18; Čemerno 17; Sanski Most 15; Bosanski Novi 14; Foča, Tuzla 12; Banja Luka, Gacko 10 te Doboj 6.

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 3, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U Busovači oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepena, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

utorak oblačno vrijeme. Prije podne na jugu zemlje je moguća slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, poslije podne, prolazno razvedravanje. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 7, a dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

srijedu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica. Poslije podne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, dnevna od 0 do 5, na jugu zemlje od 7 do 12 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u četvrtak. Prije podne kiša se očekuje na sjeveru, sjeverozaopadu i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i dio noći padavine u većem dijelu zemlje. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 11 do 16 stepeni.

Redakcija portala Busovacki.ba