29 Novembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Većina zaostalih penzija u FBiH trebala bi biti uplaćena sljedeći mjesec

Tomislav Kvesić iz Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije Bosne i Hercegovine je istakao da bi tokom ovog mjeseca trebala biti završena revizija zaostalih penzija većine korisnika te da će im zaostale penzije biti uplaćene sljedeći mjesec.

Informaciju o ovom pitanju tražili smo nakon što je direktor Zavoda Zijad Krnjić početkom prošlog mjeseca za naš portal izjavio da bi revizija i isplata zaostalih penzija trebali biti završeni tokom decembra. Međutim, pojedini čitatelji Klix.ba javili su nam se tvrdeći da im još nisu isplaćene zaostale penzije.

Prema Kvesićevim riječima, ovaj mjesec u reviziju je uključeno 100 predmeta i zaostale penzije iz ovih predmeta su isplaćene ovaj mjesec. Najavio je da će većini preostalih penzionera sljedeći mjesec biti uplaćene zaostale penzije.

“Vjerujem da će većini tih, kojima je nije isplaćeno, biti uplaćeno kada bude isplata za decembar. Nažalost, nemamo mogućnost vanrednih isplata i vanrednih isplata tih zaostataka. To se sve isplaćuje u redovnom terminu. Vjerujem da će i oni, koji su vas kontaktirali, proći reviziju i čim prođu proces revizije uključuju se u sistem isplate. U redovnom terminu bit će im isplaćeni zaostaci. Niko neće biti zakinut za taj iznos”, naglasio je.

Kvesić je ponovio da bi revizija za većinu trebala biti završena u ovom mjesecu.

Kako je Krnjić ranije kazao, revizija se ne vrši samo zbog zaostalih penzija, već i zbog drugih razloga kako ne bi bilo nenamjenske potrošnje.

Izvor: Klix.ba