1 Decembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Vozači, oprez: Brojni sanacioni radovi, sporije se saobraća ili koriste alternativni pravci

Vozači, oprez: Brojni sanacioni radovi, sporije se saobraća ili koriste alternativni pravci

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros, 2. jula, saobraća se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

“Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Prije polaska na put provjerite ispravnost vašeg vozila, da li posjedujete svu potrebnu dokumentaciju za vas i vaše vozilo i na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Srbljani – Bosanska Krupa, Lašva – Kaonik, Travnik – Vitez, Šićki Brod – Lukavac, Bijeljina – Šepak, Čitluk – Ljubuški, Bihać – Kamenica, Livno – Šuica i Ripač – Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Redakcija portala Busovacki.ba