23 Septembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Zahiragić: Narod koji je preživio genocid nema pravo da bude nespreman za bilo koji scenarij

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, reagirao je na organizirvani medijski i parapolitički linč usmjeren ka Predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću te pokušaje da se bošnjački dužnosnici, politički predstavnici ali i obični građani natjeraju da samocenzuru oko životno važnih tema kakvo je pravo na samoodbranu. Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Na, iz konteksta izvađenu, izjavu Bakira Izetbegovića reagovali su mnogi.

Veoma oštro reagovali su Dodik, Stevandić, Milanović, skoro svi političari iz domaće opozicije, mediji, ali i radikalni tabloidi iz regiona – prije svih iz Srbije…
Reagovale su čak i iz OHR-a i međunarodne zajednice.

Svi su oni reagovali jer su dobro razumjeli šta je on mislio kada je spominjao to da smo se prebrojali i da će roboti – pa i oni leteći, morati poduprijeti Oružane snage Bosne i Hercegovine.
Reagovale su i društvene mreže na sebi svojstven način, a na kojima su pojedini iskarikirali tu izjavu različitim slikama i montažama, na nekima se nalazim i ja “robotiziran”, ali to nije ništa strašno, šta više, neke su me baš iskreno nasmijale…:D

Zašto su ovi gore tako burno reagovali i izjava im nije bila tako smiješna kao nama na društvenim mrežama?

Na slici, u društvu Bakira Izetbegovića, nalaze se kćerka i zet Predsjednika Republike Turske R.T. Erdoğana. Slika je sa njihove svadbe, a na kojoj je Bakir Izetbegović bio kum. Zet se zove Selcuk Bayraktar, njegova porodica je vlasnik, a on direktor kompanije Baykar – koja proizvodi naoružanje, a proslavili su ih dronovi Bayraktar TB2 koje su patentirali.

Ti dronovi de facto su leteći roboti, a koji su odigrali najvažniju ulogu u dosadašnjoj odbrani Ukrajine od ruske agresije. Također, bili su presudni u vraćanju Nagorno-Karabaha od strane Azerbejdžana.

Zbog toga tolika panika kod komšija koje nikada nisu odustali od ambicija podjele naše Domovine!

Neka se ljuti ko hoće, ali narod koji je preživio genocid, nikada, a pogotovo u ovakvim okolnostima svjetskim, regionalnim i domaćim – kada svaki nitkov prijeti Državi i narodu, nema pravo da bude nespreman za bilo koji scenarij.

Ako sebi dopustimo da nas ista zmija ponovo ujede iz iste rupe, onda i nemamo pravo na državu!”

Izvor: Stav.ba