29 Novembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Abdulkerim Šehović pobijedio borca iz Venecuele na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

Abdulkerim Šehović pobijedio borca iz Venecuele na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

Odlični bh. reprezentativac Abdulkerim Šehović pobijedio je na Svjetskom prvenstvu u portugalu kickboxera iz Venecuele Ortega Perez Yeniher Josue.

Abdulkerim Šehović je ime koje odjekuje arenama širom Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Ovaj 25-godišnji mladić iz Kaćuna, s impozantnom sportskom karijerom, postao je sinonim za strast i predanost kik boksu. Već jedanaest godina trenira u klubu borilačkih vještina “Džerzelez,” gdje je izgradio svoje vještine i karakter.

Šehović nije samo još jedan borac u nizu; on je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u kik boksu, čime je dokazao svoju izvanrednu borilačku sposobnost i upornost. Osim nacionalnih titula, Abdulkerim je osvajač mnogih internacionalnih turnira, što svjedoči o njegovoj sposobnosti da se takmiči i pobjeđuje na globalnom nivou.

Jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri bio je njegov učešće na Svjetskom prvenstvu 2021. godine u Italiji, gdje je stao pred borcima svjetske klase i dokazao da pripada eliti kik boksa. Njegova hrabrost i stručnost ostavili su dubok utisak na mnoge, a otvorili su i vrata novim izazovima.

No, Šehović nije samo sportista, on je ponosan pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine već pet godina. Njegova posvećenost i hrabrost kako na borilištu, tako i u vojsci, čine ga uzorom mnogima.

S Šehovićem, Bosna i Hercegovina dobiva izvanrednog ambasadora kik boksa i sporta općenito, čije će nastupe i uspjehe s nestrpljenjem pratiti cijela nacija.

U nastavku pogledajte live prenos iz Portugala.

Redakcija portala Busovacki.ba