21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

BUSOVAČA: Obavijest o upisu u novu grupu Škole Kur’ana i kurs za mujezine

Džemat Busovača – Sulejman-begova džamija

DVA VAŽNA OBAVJEŠTENJA

Ako Bog da, u narednom periodu imamo namjeru odraditi dva projekta. Prvi je “Obuka za mujezine” gdje ćemo kroz svega 5 časova proći osnovnu obuku koja je potrebna da bi se uredno i ispravno mujezinilo. Imali smo već ovakve obuke i one su se pokazale kao vrlo učinkovite. Sa obukom ćemo startati 03. oktobra i časovi će biti negdje u periodu od ikindije do akšama, ovisi o broju prijavljenih. A prijaviti se mogu svi oni koji imaju želju i potrebu da mujezine. Što se tiče dječaka, a njih najviše očekujem, najmlađi koji mogu da se prijave su 5. razred. Nemojte mlađe od toga, bit će vakta i za njih. Ovdje očekujem momke da budu aktivni. Svi polaznici obuke će dobiti radni materijal i uz Božiju pomoć vrlo brzo ćemo imati nove mujezine u našim džamijama i mesdžidima. Prijaviti se možete do subote, 02.10. i naravno da mogu svi, bez obzira iz kojeg džemata dolaze.

Druga obavijest vezana je za početak rada nove grupe u Školi Kur’ana za odrasle. Tačnije grupe koja će učiti sufaru, jer oni koji uče u Kur’anu, a žele da to poprave, mogu se već sada u nedjelju priključiti našoj glavnoj grupi, iz koje elhamdulillah, imamo već učače mukabela u našim džamijama, što govori da radimo dobar posao. Uostalom možete to provjeriti i sa njima.

Znači oni koji žele da obnove sufaru, ili da je tek pređu kako bismo uskoro učili u Kur’anu, neka se jave do subote 02.10., a termin rada sa ovom grupom bit će, ovisno o broju prijavljenih, ali otprilike sat vremena pred akšam. Za detalje možete me kontaktirati na facebook profilu, u privatnoj poruci ili na broj 062188958. Bez stida i ustručavanja idemo u nova dostignuća. Uostalom, bolje je i da se malo zastidimo na ovom svijetu (a taj stid se brzo pobijedi), nego da se stidimo pred Gospodarom svjetova na budućem svijetu zato što nismo iskoristili blagodati koje su nam darovane.

Dr. hfz. Adnan Srebrenica, glavni imam