1 Decembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Ovo su trenutne cijene goriva u Busovači

Ovo su trenutne cijene goriva u Busovači

Podaci sa aplikacije

Cijene goriva u Bosni i Hecregovini značajno su poskupile, a kako prikazuju podaci apliakcije Federalnog ministartva trgovine Bosne i Hecregovine, najniža cijena dizela u Busovači je 2,86 KM, dok je najviša 2,96 KM.

Pogledajte trenutne cijene goriva:

Dizel (01.02.2023.)
Benzin (01.02.2023.)
Plin (01.02.2023.)

I u BiH poskupljuje gorivo nakon što su od jutros porasle cijene u regionu

Federalno ministarstvo trgovine je u protekla 24 sata zaprimilo 143 obavijesti o promjeni cijena i marži, a iste se odnose na porast cijene benzina i dizela za 0,05 KM po litri goriva.

Iz Federalnog ministarstva trgovine podsjećaju da su benzinske pumpe, u skladu sa Zakonom o kontroli cijena, dužne dostaviti Ministarstvu obavještenja o promjeni cijena i marži radi evidentiranja i praćenja.

I dalje je na snazi Odluka o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate privrednim društvima koja obavljaju trgovinu na veliko naftnim derivatima.

Tom odlukom Vlade FBiH kojom propisana je maksimalna visina marži u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litri derivata, a gospodarskim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima propisana je maksimalna visina marži u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litri derivata.

Redakcija portala Busovacki.ba