29 Novembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Policija MUP-a SBK pojačala prisustvo na ulicama povodom početka školske godine, uputili obavijest građanima

Policija MUP-a SBK pojačala prisustvo na ulicama povodom početka školske godine, uputili obavijest građanima

Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i ove godine provodi pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine. Aktivnosti će biti usmjerene na povećanje stepena sigurnosti učenika u saobraćaju, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom  „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“.

Osnovni cilj ove akcije je poboljšanje stepena sigurnosti djece, odnosno učenika kao učesnika u saobraćaju, koja uključuje i edukaciju učenika u oblasti saobraćajnih pravila, sa posebnim akcentom na opasnosti koje ih očekuju. 

Planirane aktivnosti će se realizovati, između ostalog, pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko saobraćajnih traka, a gdje postoji realna opasnost. Ovakav pristup predstavlja dodatno upozorenje svim učesnicima u saobraćaju na poštivanje saobraćajnih propisa, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo sprečavanju nastanka neželjenih posljedica.

POZIVAMO VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolovoz.

MOLIMO RODITELJE–  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje postoje u saobraćaju i  pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način doprinosite sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona