23 Septembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

POSJETA SARAJEVU: Najbolji učenici MSŠ Busovača nagrađeni izletom

Dana, 14.6.2020. godine, najbolji učenici MSŠ Busovača, nagrađeni su izletom u Sarajevo.

Prva destinacija u glavnom gradu naše države bio im je Muzej ratnog djetinjstva. Muzej ratnog djetinjstva otvoren je u Sarajevu u januaru 2017. godine. U njemu je predstavljena kolekcija ličnih predmeta, priča, audio i video svjedočenja, fotografija, pisama, crteža i drugih dokumenata koji dočaravaju jedinstveno iskustvo odrastanja u ratu.  Učenici, u pratnji svojih profesora i direktora, učestvovali u raznim radionicama, obilasku muzeja i diskusijama o načinima kako da održimo i sačuvamo mir u našoj zemlji i svijetu

.

Nakon muzeja, imali su priliku posjetiti “KEY Room Escape”, u kojem su, kako sami kažu, najviše uživali. Room Escape je igra uživo u kojoj igrači rješavaju seriju zagonetki i logičkih zadataka prateći date tragove i strategiju. Igrači su zaključani u tematskoj sobi i imaju na raspolaganju određeno vrijeme da otkriju tajnu priču sobe i izađu iz nje.

Nakon ove posjete, učenici su dobili slobodno vrijeme, koje su iskoristili šetajući, družeći se jedni sa drugima i na mnoge druge načine.

Čestitamo najboljim učenicima i profesorima!