4 Marta, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Samir Kermo: “Obratio se organizaciji za uklanjanje pasa lutalica, nakon čega dobija prijetnje”

Samir Kermo: "Obratio se organizaciji za uklanjanje pasa lutalica, nakon čega dobija prijetnje"

Samir Kermo iz Lončara je mladi privrednik koji se obratio organizaciji Mirjane Karzagić za uklanjanje pasa lutalica, nakon čega je počeo dobivati poruke prijatnji.

Duži period imam na svome imanju problem s psima lutalicama, prave mi štetu i napadaju moje životinje. Hranu sam davao svojim cukama, a i oni su jeli s njima. Međutim ti psi su se razmnožili i ima ih preko 10 komada te su počeli praviti štetu. Prvo 35 koka, zatim napadi na koze, ovce, moje pse pa čak i porodicu.

Obratio sam se nekoj organizaciji, tj. na br. +387 61 190 730 (Mirjana Karzagić). Zamolio da uklonu pse iz mog dvorišta. Nakon čega sam izjavio da ukoliko oni neće to da urade, da ću ja naći načina da ih uklonem.” – izjavio je Samir za portal Busovacki.ba.

Dodaje kako se Mirjana našla uvrijeđenom i poslala moje podatke i broj telefona Amili Rizvanović, te je ista proslijedila Organizaciji Panter, nakon čega su oni objavili sve to.

Poslije mi se javljaju mnogi monstrumi sa raznim sadržajem, prijetnjama itd…

“Svi oni koji me poznaju, znaju da uzgajam i volim životinje te da će mi uvijek biti vrijedniji život mene, moga dijeteta i moje porodice od bilo koje životinje.” – ističe Samir.

Napominje kako su psi napali i njegovu kćerku od tri godine.

Redakcija portala Busovacki.ba