18 Oktobra, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Vlada Srednjobosanskog kantona dala saglasnost za izgradnju nove zgrade Policijske stanice Busovača

Vlada Srednjobosanskog kantona dala saglasnost za izgradnju nove zgrade Policijske stanice Busovača

Bliži se početak izgradnje nove zgrade Policijske stanice Busovača. Naime, Vlada Srednjobosanskog kantona, na današnjoj sjednici u Travniku, donijela je Zaključak o davanju suglasnosti za izgradnju zgrade Policijske stanice Busovača, na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova SBK.

Vlada SBK je dala suglasnost za provođenje javne nabave za ovaj projekt, kao i suglasnost za imenovanje Povjerenstva za javnu nabavu.

Podsjećamo, Vlada SBK je, na prijedlog ministrice financija SBK Mirjane Plavčić, usvojila Nacrt proračuna SBK za 2024. godinu kojim je za rekonstrukciju zgrade Policijske stanice Busovača predviđeno oko 1,5 milijuna KM.

Izgradnjom nove zgrade Policijske stanice Busovača zasigurno će se povećati operativnost policijskih službenika i zaposlenika, te osigurati adekvatni uvjeti rada i pružanja usluga građanima.

Osim toga, novi i lijepi izgled zgrade Policijske stanice Busovača uljepšat će sveukupni ambijent u Busovači.

Zahvaljujući potpori Vlade Srednjobosanskog kantona, Policijska stanica Busovača će u što skorijem vremenskom razdoblju imati novu, kvalitetnu i uređenu zgradu, prilagođenu potrebama policijskih službenika i zaposlenika, ali i svih građana Busovače.

Redakcija portala Busovacki.ba