1 Decembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Pilot objavio snimku onoga što putnici ne vide tijekom leta

Pilot Qatar Airwaysa Sandeep Varma objavio je na svom profilu na Twitteru slijetanje zrakoplova u zračnu luku Queenstown na Novom Zelandu

Ako se bojite letenja, onda ovaj video ne biste trebali gledati. Jedan je pilot, naime, objavio što on vidi tijekom leta, a putnici ne vide. Pilot Qatar Airwaysa Sandeep Varma objavio je na svom profilu na Twitteru slijetanje zrakoplova u zračnu luku Queenstown na Novom Zelandu.

VIDEO Evo kako to izgleda iz kokpita

Na snimci se vidi kako zrakoplov leti iznad oblaka okružen vrhovima planina. U jednom trenutku zrakoplov se počinje spuštati u oblake, a vrh jedne planine nalazi se odmah ispred njega. Nekoliko sekundi leti kroz potpunu maglu, a u drugom trenutku prošao je kroz oblake i letio prema pisti za slijetanje. Iako zrakoplov leti točno određenim smjerom uz navigaciju, malo je onih koji se nisu zapitali hoće li čitav izaći iz oblaka. No to je nešto s čime se piloti susreću gotovo svakodnevno, a putnici ne znaju. I bolje je tako! Isti pilot objavio je i zanimljivu snimku slijetanja – na najkraću moguću pistu:

>> Članak je izvorno objavljen u veljači 2019. godine