24 Septembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Aguero skupocjenim darovima iznenadio zaposlenike Cityja, jednom poklonio i automobil

Argentinski napadač Sergio Aguero na rastanku od Manchester Cityja napravio je lijepu gestu i od zaposlenika engleskog kluba oprostio se skupocjenim poklonima koji su ih iznenadili.

Popularni Kun je nakon deset godina provedenih među Građanima kao slobodan igrač prešao u Barcelonu, te je odlučio iznenaditi sve zaposlenike kluba kako bi im se zahvalio za sve ove godine.

Kako prenosi The Athletic, Aguero je svakom članu osoblja prvog tima kupio sat marke Hublot ili Tag Heuer, a na svakom je bio ugraviran natpis: “Hvala! Kun Aguero.”

U prvom timu Manchester Cityja angažovano je više od 60 zaposlenika, a sat Hublots košta više od 9.000 eura, dok Tag Heuers košta najmanje 1.160 eura, uključujući model Tag Heuer Formula 1 čija je cijena između 1.400 i 2.000 eura.

Osim toga, Kun je organizovao tombolu kojom je poklonio automobil jednom od zaposlenika, a riječ je o Range Rover Evoqueu.

Argentinac je postao legenda Građana za koje je igrao deset sezona. Upisao je 260 golova i 74 asistencije te osvojio 15 trofeja, pet puta je osvojio Premiership, jednom FA Cup, šest puta League Cup te tri puta Community Shield.

Preuzeto sa: klix.ba