21 Aprila, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

SVEČANI PRIJEM ZA PRVAKINJU I VICEPRVAKA BALKANA

Direktor Osnovne škole Kaćuni Đenan Hodžić zajedno sa svojim stručnim saradnicima, u srijedu, 27. oktobra 2021. godine, upriličio je svečani prijem za učenike i trenere Karate kluba Bunkai. Učenici koji su prisustvali prijemu su uspješni mladi karatisti koji su sa nedavno održanog 25. Balkanskog prvenstva u Poreču donijeli zlatnu i srebrenu medalju u naš grad i našu školu.

Naime, Amina Ahmetak, boreći se u kategoriji borbe djevojčice 2010. godine – 36 kg te osvojivši zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu, postala je prvakinja Balkana u karateu, dok je Davud Merdan u borbama dječaci 2011. godine +45 kg osvojio srebro i titulu vice prvaka Balkana.

Balkanskom prvenstvu prethodilo je Državno prvenstvo na kojem su naši učenici kroz rezultate automatski obezbijedili status reprezentativaca Karate saveza Bosne i Hercegovine. Značajan pokazatelj truda, rada i uspjeha karate kluba Bunkai jeste činjenica da su na samom prvenstvu učestvovala 884 najbolja takmičara iz 10 država.

Prijemu su prisustvovali i trener kluba Asim Hodžić, koji se ovom prilikom zahvalio direktoru Hodžiću i upravi Osnovne škole Kaćuni na pružanju podrške Klubu, te dugogodišnji trener jedan od osnivača karate kluba Bunkai dr. hfz. Adnan Srebrenica.

Direktor Hodžić je pohvalio rad Kluba, čestitao mladim karatistima na ostvarenim rezultatima te uručio prigodne nagrade izrazivši želju da članovi karate kluba Bunkai i dalje nastave sa nizanjem uspješnih rezultata.

Novinarska sekcija OŠ Kaćuni