29 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Davor Dragičević: Muriz i ja idemo do kraja. Država jasno i glasno stoji iza ubica

Otac stradalog Davida Dragičevića, Davor Dragičević obratio se video porukom te pozvao još jednom sve na proteste koji bi se trebali održati 11. septembra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Naime, protest se organizuje pod nazivom “Pravda za Dženana i Davida”.

“Hvala za podršku. Vaša podrška nam je potrebnija nego ikada. Država štiti nalogadavce i ubice. Vrijeme je da se konačna istina o ubistvu Davida i Dženana sazna. Ne smijemo više dozvoliti ovo što smo dozvoli, da država jasno i glasno stoji iza ubica. Onaj ko hoće i može neka bude uz nas 11. septembra u Sarajevu. Postoji samo jedna strana, strana istine i pravda, za Davida Dženana i za svu djecu BiH. Muriz i ja idemo do kraja. Vrijeme je da Tužilaštvo BiH i Sud BiH pokažu na čijoj su strani”, istaknuo je Dragičević.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Navodi o njegovom stradanju bili su oprečni. Na prvoj konferenciji za novinare koju je 26. marta 2018. godine održalo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS (MUPRS) navedeno je da se David potukao u noći kad je nestao, potom izvršio pljačku kuće, a nakon svega upao u rijeku Crkvenu uslijed čega se utopio. Tvrdilo se i da je David bio pod utjecajem droga i alkohola.

Davidov otac Davor Dragičević i majka Suzana Radanović tvrdili su da je njihov sin otet, mučen a potom ubijen, te da su u sve uključeni i najviši policijski predstavnici u bh. entitetu Republika Srpska (RS).

Također, otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić već godinama se bori i traži pravdu. Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži, a 15. februara je preminuo na UKCS-u. Kada je napadnut, bio je u društvu djevojke Alise Mutap koja je također zadobila povrede. Do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je zadobio povrede koje su dovele do smrtnog ishoda.

Preuzeto: raport.ba (05/09/2021)