21 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Javni poziv za učešće u 8. međunarodnom nagradnom takmičenju za učenike srednjih škola: “Sira – životopis Muhammeda, a.s.”

Javni poziv za učešće u 8. međunarodnom nagradnom takmičenju za učenike srednjih škola: "Sira – životopis Muhammeda, a.s."

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizuje Osmo međunarodno nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom “Sira – životopis Muhammeda, a.s.”

Takmičenje je dobrovoljno i u njemu mogu učestvovati svi učenici državnih srednjih škola koji se prijave na takmičenje iz država koje u školama imaju Islamsku vjeronauku.

Takmičenje će se realizirati na osnovu djela “Sira – životopis posljednjeg Allahovog Poslanika”, autora prof. dr. hfz. Safveta Halilovića, u izdanju El-Kalema i Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica. Učenici zainteresovani za takmičenje javljaju se profesoru islamske vjeronauke u svojim školama.

U prijavi dostavljaju svoje podatke sljedećim redoslijedom: ime i prezime, email, broj telefona/mobitela, adresa, naziv škole, razred, ime i prezime profesora vjeronauke.

Za najuspješnije takmičare osigurana su sljedeće nagrade:

– Dvadeset stipendija (jednokratnih novčanih pomoći) u iznosu od po 500 KM iz Fonda Bejtul-mal. (Za 20 najuspješnijih takmičara koji ostavre najveći broj bodova).

– Studijsko putovanje u Istanbul od 29.6. do 7.7.2024. godine za 35 najuspješnijih učenika (Po regionalnom modelu, sa područja svakog muftiluka će ići njamanje jedan učenik koji postigne najveći broj bodova na području svog muftiluka, a koji nije dobitnik stipendije.)

Takmičenje će biti održano u subotu 1.6.2024. godine s početkom u 10.00 sati, istovremenim testiranjem svih prijavljenih kandidata na lokacijama koje će odrediti muftijstvo.

Svečano potpisivanje ugovora i dodjela diploma dobitnicima stipendija planirano je za petak 28.6.2024. godine u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke s početkom u 15.00 sati. 

Pravila takmičenja dostupna su ovdje.

Preuzeto: Preporod.info