21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Mijatović: Službena auta se ne voze vikendom u privatne svrhe!

Naš patriotizam je malo drugačiji, ni po koju cijenu nećemo koristiti sredstva budžetskih korisnika bez svrhe te ista zloupotrebljavati, poručio je Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku gdje je podijelio fotografije službenih automobila poslaničkog kluba Pokreta za državu i kluba bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS.

Mijatović je istakao kako su službeni automobili parkirani ispred Narodne skupštine RS i neće se voziti u privatne svrhe, kao što je bio slučaj do sada. On je istakao kako je poslanički klub Pokreta za državu donio nekoliko važnih odluka.

– Nema plaćanja računa za mobilne telefone, nema plaćanje troškova reprezentacije (osim za eventualne sastanke sa delegacijama), svaki poslanik plaća svoje račune za reprezentaciju, automobili se voze isključivo kod službenih putovanje van Banje Luke i nakon radnog vremena i vikendom automobili moraju biti na parkingu Narodne Skupštine, sredstva iz budžeta koja su namijenjena za rad kluba će biti transparentno trošena i o svemu ćemo obavještavati javnost – naveo je Mijatović.

On je dodao kako se radi revizija utroška sredstava, te da će sve biti prezentovano javnosti.

– Reći ću samo da smo našli svašta, od toga da su sredstva prebacivana na privatne račune poslanika, do pravdanja računa za kikiriki u iznosu od 1.5 KM. Sve ćemo objaviti naravno. 

Naš patriotizam je malo drugačiji, ni po koju cijenu nećemo koristiti sredstva budžetskih korisnika bez svrhe te ista zloupotrebljavati. Može drugačije i može bolje, stvar je obraza prema građanima ove zemlje – poručio je Mijatović.