13 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Pokrenuta peticija za hapšenje Dodika: Više od 14 hiljada ljudi već potpisalo

Amir Hadžić, bh. youtuber pokrenuo je online peticiju za hapšenje Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH nakon što je sam on prije dva dana pokrenuo peticiju o neprihvatanju Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida.

Hadžić je peticiju pokrenuo na internet platformi change.org pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”.

Broj potpisa raste iz sekunde u sekundu, a u trenutku objavljivanja ovog teksta, peticiju je potpisalo 14.134 čovjeka.

Trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu”, stoji u opisu peticije.

Dodano je i to da se posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici te najavama o otjepljenju manjeg bh. entiteta RS-a od države Bosne i Hercegovine ugrožava sigurnost njenih građana.

“Mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti. Svi već znaju da gospodin Milorad Dodik povlači ove i mnoge druge destruktivne poteze za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, jer želi prikriti sav kriminal iza kojeg stoji posljednjih 30 godina”

https://twitter.com/IamHadzyc/status/1419216597064069123

Izvor: radiosarajevo.ba