20 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Zbog magle smanjena vidljivost, od sutra obavezna zimska oprema

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez, saopćeno je iz BIHAMK-a.

– Posebno izdvajamo puteve u dolinama rijeka Bosna, Spreča, Sava, Drina, Vrbas i Lašva. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

– Danas od 8 do 20 sati, izvodit će se sanacioni radovi na željezničko-cestovnom prelazu u Podlugovima. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce. Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klikotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) – kazali su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Posebno naglašavaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu sutra, 1. novembra.

Preuzeto: Avaz.ba