29 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

ASIM MEKIĆ: Zatražio sam održavanje tematske sjednice OV Busovača po pitanju ispravnosti vode, no gđa Plavčić smatra da to nije toliki problem

Nakon što su potvrđene sumnje koje su iskazali stanovnici Busovače o neispravnosti vode i nakon što je više stotina osoba, među kojima i čitave obitelji prijavilo simptome povraćanja , temperature i proljeva i nakon što je već ranije zakazan međustranački sastanak političkih stranaka na temu političkih odnosa u Busovači otvorilo se pitanje i rada JKP Komunalac Busovača.

Po ovom pitanju oglasio se i načelnik općine Busovača Asim Mekić:

“Osobno sam zatražio da se sazove tematska sjednica OV Busovača na temu neispravnosti vode i svega onoga što takva jedna moguća situacija bi mogla proizvesti, ali i zbog uznemirenosti stanovnika Busovače. O neispravnosti vode informiran sam bio jutros i smatrao sam kako je jedini mogući način da o radu JKP Komunalac Busovača raspravljamo na sjednici Općinskog vijeća.

Međutim stav gđe Mirjane Plavčić – HDZ bio je isključiv po tom pitanju i ona je u svojoj izjavi naglasila kako nema dobre volje za sazivanje tematske sjednice OV Busovača i kako to nije toliki problem.”

U svojoj izjavi načelnik Mekić naglasio je kako će inzistirati na održavanju ovakve sjednice zbog mnogobrojnih problema i kako će o tome biti riječi za 7 dana.

U očekivanju smo i priopćenja OO HDZ Busovača i pojašnjenja što to “nije toliki problem” Jesu li pod time mislili na trenutni nalaz koji je objavljen tek nakon medijskog pritiska ili možda na nalaz iz 20.08.2020. iz rezvoara Donja Kula ili pak za gđu Mirjanu Plavčić “toliki problem” nije što su žene, o kojima vrlo često javno priča nazvane “dokonim gospođama”.

Centralna.ba