29 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Otvorena prva svjetska svemirska turistička agencija

Luksuzni svemirski hotel razvijen je za put oko Zemlje, a kapacitet neće biti prevelik

Luksuzni svemirski hotel razvijen je za put oko Zemlje, a kapacitet neće biti prevelik

Svi kojima su dosadili zemaljski hoteli od pet zvjezdica vjerovatno će poželjeti smještaj s pogledom na milion zvijezda. Svemirska stanica Aurora zamišljena je upravo kao luksuzni hotel. Zapravo, ta se stanica radi isključivo za potrebe svemirskog turizma.

Ko zna, možda se ova ideja za nekoliko godina pokaže genijalnom te osnivačima donese hrpu novca i bezbrižan život za mnoge generacije. Uostalom, letovi u svemir spominju se sve više i češće, a istina je samo da ih je pomalo usporila pandemija. 

Agencija je otvorena u Londonu pod nazivom RocketBreaks, a budućim putnicima nudi kompletnu uslugu, uključujući koordinaciju letova, smještaja, obroka te programa pripreme za boravak u svemiru. 

Iza ideje o Aurori stoji kalifornijska vazduhoplovna kompanija Orion Span, a postaja Aurora trebala bi s radom početi već 2022. godine. Luksuzni svemirski hotel razvijen je za put oko Zemlje, a kapacitet neće biti prevelik, s obzirom na to da će hotel moći primiti četiri gosta i dvije posade te im pružiti dvanaestodnevni odmor. 

Iz hotela ćete biti u mogućnosti izlasku sunca svjedočiti šesnaest puta dnevno te doživjeti zemlju i okeane iz sasvim nove perspektive. Upravo astronauti često govore o toj perspektivi koja vam pruža mogućnost da zemlju vidite „cijelu“. Ta bi perspektiva zasigurno imala uticaj i na ravnozemljaše.

Avaz.ba