26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

“Dokone gospođe” iz Facebook grupe “JER JA SAM BUSOVKA” zatražile javno izvinjenje

I tako “Dokone gospođe ” iz facebook grupe “JA SAM BUSOVKA “ koja broji 3000 članova javile su nam se i zahvalile što smo ustrajali u ovoj priči i zatražile javno izvinjenje svih sudionike ovog događaja. Tekst i njihovu objavu prenosimo u cijelosti, a samo možemo konstatirati kako žene u Busovači imaju hrabrosti na kojoj im svi skupa trebamo čestitati . Evo i objave:

Drage moje Busovke,

Željela sam da se obratim javnosti ispred svih članica grupe Jer ja sam Busovka i da tražim javno IZVINJENJE od gospođe Vidović.
Naime, nakon moje objave u grupi vezano za neispravnost vode, u kojoj sam napisala provjerenu informaciju iz pouzadanih izvora, digla se velika medijska prašina. U tim “ratovima” medija sa JKP Komunalac smo mi članice grupe Jer ja sam Busovka nazvane “dokonim gospođama”. Mi smo sve, samo nismo ono kako nas naziva gospođa na čelu JKP Komunalac Busovača. Mi radimo punom parom, mi dajemo podršku jedna drugoj u svemu, ama baš svemu. Mnogi biznisi su se razvili u grupi i skočili na visoku ljestvicu prodaje proizvoda i usluga. Tako da, gospođo Vidović, mi Busovke nismo dokone, mi radimo i zarađujemo. Mi Busovke u grupi “Jer ja sam Busovka” smo jedno, ne dijelimo se, nama je bitno zdravlje i Marije i Fatime, podjednako.
Ovim putem tražimo JAVNO IZVINJENJE gospođe Vidović za riječi koje su izrečene, jer smatramo da to ne zaslužujemo, ipak smo mi majke, sestre, nane, bake, mi smo ŽENE.
Također, želimo da se zahvalimo gospodinu načelniku Asimu Mekiću koji je jedini iz političkih redova ekspresno djelovao i ozbiljno pristupio problemu. Hvala mu na tome što je po ne znamo koji put pokazao da mu je svaki građanin Busovače podjednako bitan i da brine o svima nama. Hvala Vam još jednom.
Vaše Busovke ❤️🌊

Centralna.ba