23 Septembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Formiran predmet protiv vlasnika “Castella” koji je pretukao maloljetnog konobara

Kantonalno tužiteljstvo SBK formiralo je predmet protiv vlasnika kafića u Busovači koji je pretukao vlastitog konobara i nanio mu ozbiljne ozlijede.

„Vezano za vaš upit, izvršene su provjere kroz službene evidencije ovog Tužiteljstva, te je utvrđeno da je od strane odvjetnika podnesena prijava vezano za događaj iz vašeg upita, a koja je zaprimljena u ovo Tužiteljstvo dana 05.08.2022. godine. Formiran je predmet protiv F.B i M. B. zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Poduzet će se zakonom predviđene mjere i radnje u cilju provjere navoda iz prijave“, potvrdila je našem portalu Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužiteljstva.

Podsjetimo, maloljetni Busovljak I.J. (2005.) pretučen je 18. 7. u baru Castello u Busovači od strane poslodavca, odnosno vlasnika kafića. Zadobio je niz ozlijeda, zbog kojih se obratio i u bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Biloj.

Da se tučnjava zbila potvrdio je i MUP

“Dana 18. juna 2022 godine oko 2.15 sati u policijsku stanicu Busovača prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici branitelja Domovine općine Busovača osoba F.B. rođena 1968. godine fizički napala na maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu. Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, kazali su ranije iz MUP-a.

Porodica Jurišić govorila je za portal Crna-Hronika.

Takođe i porodrica Krišto.

CRNA-HRONIKA