21 Aprila, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

MSŠ Busovača: To smo mi već 27. godina u kontinuitetu, i idemo dalje

NAŠA ŠKOLA SLAVI 27. ROĐENDAN, SRETAN DAN ŠKOLE !!!
Datum 10. oktobar je rođendan naše škole. Zaposlenici škole i učenici su obilježili ovaj važni datum za nas u petak 8.oktobra. Učenicima je bio posvećen dan isplaniran raznim aktivnostima. Profesori, koordinatori sekcija su predstavili svoje sekcije, sportska takmičenja su se održala u raznim disciplinama, odbojci, košarci i fudbalu. Fudbal su zaigrali i naši bivši učenici protiv sadašnjih. Djevojke uglavnom preferiraju odbojku, dok ima i istinskih zaljubljenika u košarku.

Za najbolje stonotenisere je upriličena dodjela diploma i medalja. Šahovska sekcija također u našoj školi egzistira dugi niz godina i oni su imali svoje sudionike i zaljubljenike u ovu drevnu igru. Ekološka sekcija se potrudila da uljepša eksterijer oko škole i unutar novog školskog amfiteatra na otvorenom. Fotografska sekcija, na trenutak nas je vratila u prošlot i predstavila svoje dosadašnje aktivnosti i promovirala mini izložbu starih fotografija u vidu video projekcije. Novinarska sekcija je predstavila dosadašnja izdanja školskih novina „MAK“. Profesorica Nedeljka Imamović je bila zadužena da se ugodno i lijepo osjećamo okruženi cvijetnim aranžmanima i ikebanama.

Vijeće učenika je imalo svoj kutak na čelu sa predsjednicom Emom Alić koja je za ovu priliku odlučila da učenici ispune anketu, kako bi prema njenim rezultatima usmjerili svoje buduće aktivnosti. Zaposlenici su druženje nastavili večerom u obližnjem restoranu, u organizaciji Sindikalnog odbora škole na čelu sa Amerom Buljinom. Na pomenutom druženju diretor škole Admir Hodžić uručio je priznanja i zahvalnice zaposlenicima uz prigodan govor.

Ovo je bila prilika kako je direktor Hodžić istakao da se prisjetimo i onih radnih kolega koji više nisu među nama.
Obrazovanje i odgoj mladih je odgovoran i izuzetan posao. Želimo nam svima još mnogo dobrih rezultata. Izazovima koje nam je budućnost pripremila unaprijed se radujemo.

MSŠ BUSOVAČA to smo mi već 27. godina u kontinuitetu, i idemo dalje.
Hvala svima koji su bili dio ove velike priče danas.

Preuzeto sa Facebook profila Novinarska sekcija MSŠ Busovača – školski list MAK