26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Od ponedjeljka Tarik počinje primati terapiju

Selaamaleykum nadam se da ste svi dobro i da se čuvate. Samo želim odvojiti malo vremena da napišem malo novosti za ljude kod kuće, obiteljske prijatelje i sve u našoj zajednici koji su pokazali podršku i zabrinuti su za Tariksov napredak i njegovu terapiju.

U ponedjeljak Tarik će pokrenuti Avastin, to je vrlo moćna droga. Ne kemoterapija nego ciljana terapija. Zaustavlja protok krvi oko tumora. To zaustavlja tumor da raste i na kraju će izumrijeti sa ostalim terapijama koje uzima. Naš doktor kaže da moramo ostati u Houstonu na 2 tretmana Avastinom sutra mu je prvi i kada dobije drugi za 3-5 dana će dobiti MRI da vidimo jesu li mu se tumori smanjili. Ako jesu onda smo otpušteni da idemo kući. Ako ne, onda će ići na Tariksovo genetsko testiranje da vide koji će lijek njegovo tijelo bolje pomoći da ubije tumore.

Svi se nadamo i molimo za dobre rezultate. Tarik se od sada osjeća jako dobro, nema loših nuspojava. Jede 3-4 obroka dnevno. I hodanje govori sasvim u redu. Njegov apetit je vrlo vrlo dobar. Krvna slika mu se odlično vraća.Oboje nam nedostaje naš dom u Idahu. Houston je prekrasno mjesto, puno toga za vidjeti i raditi. Ali ništa nije bolje od viđanja svoje djece svaki dan. Nedostaju nam zagrljaji i poljupci.

Naš doktor je neki dan komentirao Tariksovo zdravlje i govorio da je Tarik Juhić naš prvi pacijent koji je došao u našu ambulantu “izgleda” potpuno zdravo ali kad pogledate njegov sken mozga da mu je mozak u potpuno nenormalnom stanju. Da je šokiran što je u stanju hodati, pričati, normalno komunicirati, smijati se, imati smisla za humor. I da je on zaista čudo. Opet samo želim zahvaliti svima i molim vas da sutra napravite dua za mog muža i naš prvi tretman Avastinom.

Preuzeto iz grupe ”Apel za pomoć Tarika”