26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Održan humanitarni koncert za pomoć u liječenju našeg Tarika

U četvrtak 30.09.2021. na betonskom stadionu u Lugovima, u organizaciji OFK Lugovi, održan je humanitarni koncert za pomoć u liječenju našeg komšije Tarika Juhića, koji trenutno živi sa porodicom u Americi. Tarik trenutno vodi životnu bitku sa opakom bolesti koja je u 4-tom stadiju.

Slobodni ćemo biti i napisati da je koncert protekao relativno dobro. Kad kažem relativno dobro, mislim na odziv publike (stanovništva). Treba istaći da je koncert odžan silom prilika radnim danom u sedmici, i veliki broj ljudi nije bio u prilici da fizički prisustvuje tu noć na koncertu, ali su se odazvali kroz kupovinu karte ili na neki drugi vid pomoći (donacija i ostalo). U četvrtak je gospodin Ervin Prosjanović u ime OFK Lugovi porodici Tarika uručio 5.088,00 KM koliko je ukupno skupljeno od prodaje karata, zarada od pića i ćevapa.

Koristimo priliku da se zahvalimo svima vama koji ste se odazvali našem pozivu i svojim prisustvom doprinijeli da se ovaj novac sakupi, i da pošaljemo poruku našem Tariku u Ameriku, da smo barem u mislima s njim i njegovom borbom sa ovom opakom bolesti koja ga je napala.

Također, koristimo priliku da se zahvalimo našim dragim gostima koji su uveličali ovaj naš skup i odazvali se našem pozivu da bez ikakvih troškova nastupe na koncertu.

Veliko hvala ide našem maestru Haris Hajdarevic koji je okupio svoje kolege, Nisvet Pivic, Maid Pivić, Ilhana Duraković, Kerim Mustafić, Arnela Botic, Sacir Ameti, Hana Alispahić, Harun Mehmedagić, Mersad Kavazovic, Senad Klisura, Hadis Ilhana Kurtodza. U ime organizatora, svoje lično ime i ime porodice VELIKO HVALA SVIMA. Svaki hajr i sreću Vam želimo.

Preuzeto sa Facebook profila Lugovski vijesnik